mujdat gezen sanat merkezi

bloody mary
bünyesinde kıvanç tiner,apo kaya,betül arım,savaş dinçel,sumru dinçel,mustafa alabora,mehmet ali alabora,attila sarıkayalı,müjdat gezen gibi hocalar barındıran iyi eğitimli okul..
biri ziverbey’de burslu,diğeri cihangir’de ücretli olan iki şubesi var..
cihangirde ki okula herkesin alınabileceğini gorduğum sanat evi.bir oyunla bile ogrenci alındığını duydum,sanırım onemli olan ordan para kazanıp diğer okulu geçindirmek.
nitekim burslu bolume girmenin cok zor olduğunu duyduğum okul..
devlet konservatuarları aksine bu okula torpilli oğrenci alınmamakta.bununla beraber mujdat gezen beyler sırf maddi koşulları yetmeyen oğrenciler için anadoluyu gezip sınava girmek isteyen ogrencileri toplar,onlara yurt açar..bu da pek hoşumuza gider.tebrik ediyorum kendisini..
mad
okul, ziverbey de ki köşkün restore ettirilip, 1991 yılında eğitime girmesiyle açıldı. okulun sahibi ve kurucusu müjdat gezen. m.s.m 1993 yılında vakıf oldu. 1995 yılında ilk mezunlar için cemal reşit rey konser salonunda tören düzenlendi.

eğitim dönemi
okul her yıl 29 ekim’de açılır. final sınavlarıyla birlikte nisan sonunda kapanır. eğitim süresi 4 yıldır.

okuldaki diğer bölümler
yazarlık ve yaratıcılık (bu bölüm iki yıl önce açıldı.) opera-şan, klasikgitar, türk halk müziği, türk sanat müziği, hafif batı müziği.
tiyatro bölümü öğrenci koşulları: bölüme her yıl değişen sayıyla 10 ila 15 öğrenci alınır. bölümde devam mecburiyeti vardır. her dersin üçte ikisine girmek zorunludur. öğrencilerin herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna bağlı olmamaları gerekmektedir. açık öğretim için bu kural geçerli değildir. mezun olacak öğrencilerden sınıfça bir oyun hazırlamaları istenir. başarı notu 70’tir.

sınav koşulları
ön kayıtlar için başvurular 1-30 eylül arası şahsen okula yapılmalıdır. 16-22 yaş arasında olmalı, lise mezunu olmak, herhangi bir yüksek öğrenim kurumuna bağlı olmamak ve istanbul’a ait ikametgah bulundurmak gerekmektedir

giriş sınavları
giriş sınavları her yıl ekim ayı başında okulun duyurduğu tarihlerde yapılır. sınav en az üç aşamalıdır. ilk aşama için bir komedi , bir dram parçası, bir de şiir hazırlanması istenir. hazırlanan parçalar adayların tercihine bırakılmıştır. ikinci aşama, ilk sınavı kazanan adaylarla, sınav komisyonunun talebine göre gerçekleşir.
ritm ve müzik konusunda da öğrencilerin yetenekleri sınanır. üçüncü aşama genel kültür sınavıdır. sınavla ilgili ayrıntılı bilgi okuldan telefonla ya da şahsen öğrenilebilir.
yök’e bağlı olmayan m.s.m’ye başvurularda ö.s.s sınavına girme koşulu aranmaz.
tamu
erbulaklar’dan sevinç ile aynı dönemlerde okuduğumuz , pahalı olmasına rağmen hala memnuniyetle hatırladığım okuldur.
hocaları muhteşem, merdivenleri ise diktir.
ceska
konservatuarının yanında haftasonu kursları da mevcut sanat merkezi. nitekim verilen bursların parası bu haftasonu kurslarından çıkartılmaktadır. (bu yüzden pek ucuz sayılmaz..) bu kursların müzik bölümünde enstrümanın yanında (gitar ya da piano) solfej dersleri de verilir. yazın 2 gün solfej 2 gün enstrüman, kışın haftasonu 1gün solfej 1 gün enstrüman olarak..

piano bölümünde 14 yaşını bitirdiğinizde kursa devam etmenize izin vermeyerek sizi müzikten soğuturlar. ama bir süre sonra bu sizde hırs yapar ve bir zamanlar fakir ama gururlu bir genç vardı şeklinde konservatuar sınavlarına girmeye karar verirsiniz.

sene sonu gösterileri müsamere tadındadır ama oldukça eğlencelidir. tiyatro bölümü öğrencileri kursiyer de olsa konservatuarda da olsa çok iyi yetiştirilir ve sahnede profesyonel oyuncu edasıyla oynarlar. bir çok dizinin yapımcılarının çekime başlamadan önce burada oyuncu avına çıkmasının sebebi de budur.

ortam aynı bir okul gibidir ve sıkı kuralları vardır. sigara alıp küçüklere kötü örnek oluyorlar gerekçesiyle öğrenciler hemen bitişikteki şok’a bile gönderilmezler. yazın anaokulu tadındadır, bir sürü küçük çocuk vardır. kışınsa işi ciddiye alan gençler vardır.

imkan varsa kesinlikle gidilesidir, sanatın ne kadar ciddi bir şey olduğunu gerçekten gösteren bir yerdir..
nick nicki nickince
haftasonu tiyatro kursuna gitmeyi düşünen varsa fikrinden anında cayması gerekmektedir, zira buraya "bana tiyatro öğretecekler" mantığıyla gidiyorsanız çok pis yamulursunuz. sene sonuna kadar kıçı kırık bir oyunun provası yapılır. hafta sonu tiyatro kursu tamamen konservatuara kaynak aktarımı için hazırlanmış "eğlencelik"tir. ha, siz ben aynı oyunu 72 kere prova eder, yetenek sınavına tâbi tutulmayan insanlarla 7 ay boyunca tiyatro yapar, sonra da o oyunu tek gösterim yaparım diyorsanız, o sizin bileceğiniz iş tabi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol